BANKALARIN ŞUBE YAPILANMALARININ PAZARLAMA FAALİYETLERİ VE BANKA KARLILIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ - GÖKHAN SÜMER; BEKİR ZENGİN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Bu çalışmanın amacı, bankaların şube yapılanmalarının pazarlama faaliyetleri ve banka karlılığı üzerine etkisidir. Çalışmanın kapsamında daha çok literatür taraması yapılmıştır. Bankaların şubeleşmesi ek bir maliyettir fakat, bankaların şubeleşmesi hem müşteri kazanma hem de kredi dağıtma ve mevduat toplama açısından bir avantajdır. Bundan dolayı bankalar şubeleşerek risklerini dağıtmaktadır. Bankalar, pazarlama faaliyetlerini etkin bir şekilde yürüterek ve şubeleşerek markalaşmaya gitmektedirler. Türkiye’de ister yerli isterse yabancı olsun bankalar şubeleşerek hem aktiflerini artırmakta hem de yüksek karlılık düzeyine erişmektedirler.