ULUSLARARASI TARIMSAL PAZARLAMA ANLAMI, İÇERİĞİ VE GELİŞİMİ - HALİL FİDAN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Yönetsel olarak, uluslararası tarımsal pazarlama, uluslararası alanda tarımsal faaliyetler ile ilgili olan tarımsal ürün, tarımsal hizmet ve benzeri gibi aktivitelerin üretilmesi, fiyatlandırılması dağıtılması ve tutundurulması eylemlerini içeren planlama ve uygulama süreci olarak tanımlanabilmektedir. Bu kavram, en fazla uluslarası tarımsal ticaret kavramı ile karıştırılmaktadır. Aynı şekilde, uluslararası pazar anlamı da karmaşık olan kavramlardan biridir. Uluslarası tarımsal pazarlama işlevi bakımından çok geniş kapsamda olduğundan, başta ekonomi olmak üzere, hemen hemen çoğu bilim ile ilişkili olmaktadır.