AVRUPA BİRLİĞİ MALİ DESTEKLERİ - HASAN YAYLI; YASİN CAN GÖNÜLTAŞ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Kültür, ekonomik ve siyasi bir entegrasyon örneği olan ve 28 üyeden oluşan Avrupa Birliği, kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte birliğin devamlılığını sağlayarak sürekli gelişmeyi başarmak durumunda kalmıştır. Siyasi ve kültürel boyutunun yanında ekonomik olarak da kendi bünyesindeki ülkelerin iç ekonomik ve sosyal gelişmeleri, uluslararası gelişmişlik düzeylerini dengelemek amacıyla da hibe ve kredi niteliğindeki çeşitli mali araçları kullanmaktadır. Bu araçlar üye, aday ve üçüncü ülkelere yönelik olarak ayrı programlar dâhilinde uygulanmaktadır.