KÜRESEL ÖLÇEKTE GERÇEKLEŞTİRİLEN GİRİŞİMCİLİK FAALİYETLERİ SÜRECİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLARIN TESPİTİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ - ALİ KONAK (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Global girişimcilik faaliyetleri son yıllarda ülkelerin kalkınması açısından önemli bir ekonomik faaliyet haline gelmiştir. Türkiye ve Türkiye gibi pek çok gelişmekte olan ülkedeki alt yapı eksiklikleri, finansal yetersizlikler ve bürokratik engeller, girişimcilik faaliyetleri konusunda girişimcilerin önündeki önemli engelleri teşkil etmektedir. Bu tür engelleri aşmak için sorunların doğru bir şekilde tespit edilmesi ve söz konusu sorunlara yönelik etkin çözümler üretmek amacıyla çeşitli çalışma ve düzenlemelerin yapması gerekir. Türkiye’de küresel girişimciliğin gelişimini Türkiye’nin Küresel Girişimcilik ve Kalkınma Endeksi (GEDI) yardımıyla incelemek amacıyla hazırlanan bu çalışmada, Türk girişimcilerin iç pazar dinamikleri ve pazar sahası, ekonomik büyüme, risk yönetimi ve ürün geliştirmeye yönelik konularda önemli sorunlar ile karşılaşmamalarına karşın, araştırma geliştirme, yeni teknolojilerin üretilmesi ve fon sağlanması konusunda birtakım sorunlar yaşadıkları sonucuna ulaşılmıştır.