AVM ÇEVRESİNİN, AVM ZİYARETİ VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ - PARİSA ALİZADE and HAŞİM ÖZÜDOĞRU (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Perakende sektörü son zamanlarda tüketicilerin tüketim alışkanlıklarında farklılık yaratmaktadır. Alışveriş merkezleri perakendeciliğin yeni trendi olarak, tüketicilerin satın alma davranışını etkilemekte ve şekillendirmektedir. Alışveriş merkezleri yöneticileri, tüketicilerin gereksinimlerini ve isteklerini daha iyi bir şekilde yerine getirme çabasındadırlar. Alışveriş merkezleri müşterilerini memnun etmek için, uygun alışveriş çevresi yaratmak zorundadırlar. Bu çalışmanın amacı, AVM çevresinin, AVM ziyareti ve müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisinin neler olduğunu ortaya koyacaktır. Çalışmada, Ankara ilinde faaliyet gösteren AVM’leri ziyaret eden 435 tüketiciye anket uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, AVM çevresinin, AVM ziyareti ve müşteri memnuniyetini nasıl etkilediği tespit edilmiştir.