ÇALIŞANLARIN ALGILANAN ÖRGÜTSEL DESTEĞİNİN İŞ PERFORMANSINA ETKİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİME AÇIKLIĞIN ARACI ROLÜ - NİLÜFER SERİNİKLİ (KOOP) and; AFA KARA (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Araştırmanın ana amacı, algılanan örgütsel desteğin iş performansına etkisinde örgütsel değişime açıklığın aracı etkisini araştırmaktır. Araştırma, Marmara ve Ege Bölgelerinde faaliyet gösteren tarım satış kooperatif üst birlik çalışanlarına yönelik yapılmıştır. Araştırmaya toplam 495 kişi katılmıştır. Araştırmada anket yöntemi kullanılmıştır. Örgütsel destek algısının iş performansı ve örgütsel değişime açıklık üzerinde olumlu yönlü ve anlamlı bir etkisinin olduğu saptanmıştır. Araştırmada toplam etki değeri 0,193, doğrudan etki değeri 0,187 ve dolaylı etki değeri 0,007 olarak bulunmuştur. Araştırmanın diğer bir sonucuna göre ise, bootstrap güven aralıklarının sıfır içermesi nedeniyle örgütsel destek algısının iş performansına etkisinde örgütsel değişime açıklığın aracı rolü olmadığı saptanmıştır.