YASAMA ETİĞİ: DEMOKRASİ VE YASAMA YOLSUZLUĞU İLİŞKİSİ. - MEHMET KOÇDEMİR and YUSUF PUSTU (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Kamu kesimi faaliyetlerini yetki devri ile yürütür. Yetki devralanlar kamu yararına uygun hareket etmelidirler. Etik kurallar, yetki kullanan tüm görevlilerde olduğu gibi yasama üyelerinin de davranışlarına yön verir. Bu yolla, demokratik kurumlara olan güven artar. Ancak genel kamu yararı yerine özel menfaatin gözetildiği durumlarda ise yolsuzluklar ortaya çıkar. Bu çalışma yasama üyelerinin etik kurallara sahip olmasının gerekli olduğu yönündeki fikirlere, yasama yolsuzluğu ile demokrasi arasındaki ilişkiyi göstermek suretiyle katkı sağlama çabasındadır. Elde edilen sonuçlar, bir etik dışı davranış olan yasama yolsuzluğu ile demokrasi arasında ilişki olduğunu göstermektedir.