HAVACILIK YÖNETİMİNDE ÖRGÜTSEL ADALETİN SOSYAL MEDYA PAZARLAMADA MARKA KİŞİLİĞİYLE İLİŞKİSİ - MURAT BAŞAL; EKREM SÜZEN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Havacılık alanı için kullanılan tüm elemanların toplamını ele aldığımız havacılık sektöründe tüketiciler uçarak ulaşım ihtiyacını hızlı ve konforlu biçimde sağlamaktadırlar. Bu iş alanında çalışanlar için yöneticilerin örgüt ve çalışanlarıyla ilgili karar ve uygulamalarının çalışanlar tarafından olumlu biçimde algılanması durumu olan örgütsel adalet firmalar için önemli bir alandır. Tüketicilerin internet aracılığıyla kullanarak içerik ürettiği interaktif iletişim platformu olarak bilinen sosyal medyada işletmeler sundukları hizmeti tanıtmaktadır. Bir işletmenin sunduğu hizmet ya da ürünü bir başkasından ayrıt etmeyi sağlayacak olan markanın bir birey gibi kişileştirilmesi ise markanın kişileştirilmesidir. Bu çalışmadaki amaç işletmedeki çalışanlarda örgütsel adaletin sosyal medya pazarlamanın marka kişiliğine etkisini araştırmaktır. Bu amaçla yapılacak olan nicel araştırmada için Google form da oluşturulan anket formunun uygulanması sonucu elde edilen veriler SPbuSS 2,5 programı aracılıyla analizi yapılmıştır. Burada uygulanan ANOVA ve t-testi sonucunda oluşturulan model doğrultusunda öne sürülen hipotezlerimiz test edilmiştir. Sonuçta dijitalleşmenin önem kazandığı günümüzde işletmeler sosyal medya pazarlamayı kullanarak oluşturdukları marka kişiliğinin örgüt içindeki yöneticilerin çalışanlara yönelik örgütsel adaletinde pozitif yönde anlamlı bir ilişkiye sahip olduğu sonucunda ulaşılmıştır. Bu çalışmanın üretim sektöründe de uygulanması ve sonuçların karşılatılması, çalışmanın genellemesine katkı sağlayacaktır.