LİSE ÖĞRENCİLERİNDE PROBLEMLİ İNTERNET KULLANIMI İLE SALDIRGAN DAVRANIŞLARIN İLİŞKİSİ: ÖZEL AHMET ŞİMŞEK ANADOLU LİSESİ ÖRNEĞİ - ÖYKÜ GÜLKEN DURAK; ŞENİZ ÜNAL; AYTEN ERDOĞAN; FATİH BAL (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2018)
Bu çalışma, lise öğrencilerinin problemli internet kullanımları ile saldırganlık davranışları arasındaki ilişkiyi inceleyen bir çalışmadır. Çalışma grubu, İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan Özel Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinde 2016-2017 öğretim yılı güz döneminde 9, 10, 11 ve 12. Sınıfta öğrenim gören ve yaşları 14 ve üzerinde olan 165’i (%40,2) kadın, 245 (%59,8) erkek olmak üzere toplam 410 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmada öğrencilerin problemli internet kullanımlarını belirlemek amacıyla ‘Problemli İnternet Kullanımı Ölçeği- Ergen’, saldırganlık davranışı boyutlarını saptamak için ‘Buss-Perry Saldırganlık Ölçeği’ kullanılmıştır. Ölçeklerden elde edilen veriler SPSS 15.0 programında analiz edilmiştir. Verilerin analizinde korelasyon analizi kullanılmıştır. Araştırma bulgularında, öğrencilerin problemli internet kullanımlarıyla saldırganlık davranışı arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur.