KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİNE İLİŞKİN PİYASA İSTİHBARATINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - MUZAFFER ŞAHİN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2018)
Piyasa istihbaratı, kredi taleplerinin değerlendirilerek kredi kararlarının alınmasında finansal tablolar dışında kalan muhtelif kaynaklardan temin edilen doğruluğu konusunda tereddüt bulunmayan bilgilerin prensipler doğrultusunda değerlendirilmesidir. Piyasa İstihbaratı gerek yeni kredi taleplerinin değerlendirilmesinde gerekse mevcut kredi ilişkisinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi sürecinde, müşterinin kredibilitesini yansıtan önemli olayların önce piyasaya, sonrasında ise finansal tablolara yansımakta olduğundan piyasa istihbaratı bilgileri erken uyarı mahiyetindeki bilgilerdir. Farklı kaynaklardan edinilen bilgilerin çapraz kaynaklardan sağlanan bilgilerle teyit edilerek bu bilgiler ışığında kredi kararlarının alınması, son derece önem arzetmektedir.