KURUMSAL İTİBAR BAĞLAMINDA TÜRK FUTBOL TAKIMLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: SÜPER LİG ÖRNEĞİ - HARUN DUMLU; ESRA GÖKÇEN KAYGISIZ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2018)
Bu çalışmada, Türkiye Süper Ligi 2018-2019 sezonunda yer alan futbol takımlarına ait internet sitelerinin kurumsal itibar bağlamında içerik analizi yöntemi ile değerlendirilerek bu sitelerin itibar kriterlerine uygunluğunun ölçülmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda site tasarımı, misyon ve vizyon ifadeleri, tarihçesi, sosyal medya hesapları, futbolcu bilgileri, yönetici bilgileri, finansal bilgileri, sportif faaliyetlerle ilgili bilgileri, sosyal sorumluluk faaliyetleri, çevre faaliyetleri, elde edilen başarılar, kupalar ve ödüller gibi ölçütlerden oluşan Futbol Takımları İnternet İtibarı Değerlendirme Ölçeği oluşturulmuştur. Oluşturulan ölçekte bulunan ifadelerin, araştırmaya konu olan futbol takımlarının internet sitesinde yer alıp almadığı tek tek incelenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre Türkiye’de belirtilen futbol takımlarına ait resmi internet sitelerinde kulüp ismi, logosu, sosyal medya hesapları, güncel haberleri yer alırken kulübe ait slogan ve kurumsal yazı karakteri gibi kurumsal kimlik öğelerinin bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte hiçbir internet sitesinde düşük riskli yatırım olanakları, temiz oyun vizyonu, çevreye karşı duyarlı olma gibi kurumsal itibar kriterlerine ilişkin veriye rastlanmamıştır. Ölçekte yer alan 42 kriterin 30’unu internet sayfalarında bulunduran Fenerbahçe ve Galatasaray en çok kriterin bulunduğu takımlardır. En az kriterin bulunduğu takım ise 13 kriter ile MKE Ankaragücü’dür.