EKONOMİ OKURYAZARLIĞININ GİRİŞİMCİLİK NİYETİ ÜZERİNE ETKİSİ - SERKAN DİLEK; HAYRETTİN KESGİNGÖZ; EBRU NERGİZ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Girişimciler ülkelerin ekonomik hedeflerini gerçekleştirmeleri açısından oldukça önemli faktörlerden biridir. Ekonomi Okuryazarlığı girişimcilerin doğru iktisadi kararlar vermesine yardımcı olacak ve böylece girişimcinin ve toplumun refahının artmasına vesile olacaktır. Ayrıca girişimci adaylarının kendilerine güvenini artıracaktır. Bu açıdan girişimciler için ekonomi okuryazarı olmak önem arz etmektedir. Bu çalışmada ekonomi okuryazarlığının girişimcilik niyeti üzerindeki etkisini incelemeyi amaçladık. Bu amacı gerçekleştirmek için Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri üzerinde bir anket gerçekleştirdik. Bulgular, ekonomi okuryazarlığının girişimcilik niyetini pozitif yönlü olarak etkilediğini ortaya çıkmıştır.