YOKSULLUĞUN AZALTILMASINDA SOSYAL PAZARLAMA YAKLAŞIMI - SEVGİ TÜZÜN RAD; ADEM KARATAŞ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2013)
Yoksulluk insanoğlunun yakasını hiç bırakmamış, etkileri tüm dünyayı kapsayan en utanç verici sorunların başında gelmektedir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yoksul kesimi kırsal alanda yaşayan ve tarım sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır. Ülkemizde özellikle 1980 sonrası yoksulluğun azaltılması ve/veya ortadan kaldırılmasına ilişkin kırsal kalkınma politikaları uygulanmıştır. Ancak bu politikaların uygulanmasında, sosyal pazarlama yaklaşımı eksik kalmış; bazı yerlerde başarılı olan projeler, diğer yerlerde başarısız olmuştur. Bu bağlamda; çalışmada kırsal alanda yoksulların, yoksulluktan kurtulmalarına yardımcı olmak için sosyal pazarlama yaklaşımının ortaya konulması amaçlanmıştır.