YÖNETİCİLER İÇİN İMAJ YÖNETİMİ STRATEJİLERİ - M. AKİF ÖZER; EFKAN GÜLER (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2014)
Bu çalışmada günümüzde önemi hayli artan imaj yönetimi konusu incelenecek ve özellikle yöneticiler için imaj yönetimi stratejileri ortaya konmaya çalışılacaktır. Artık imaj kişisel ve örgütsel bir değer olarak kabul edilmektedir. Özellikle örgüt yönetiminde örgütsel etkinliğin ve verimliliğin artışında imaj yönetimi stratejilerinin önemli katkısı olduğu düşünülmektedir. Bireyler kişisel imajlarını yöneterek toplumda prestij kazanmakta, örgütler de kuruluş imajlarını yöneterek, yönetsel etkinliklerini artırmaktadırlar. İmaj yönetim stratejilerinin bu önemli katkılarına inanan örgüt yöneticileri imaj yönetimi konusunda kurumsal yapılanmalarını düzenlemelidirler. Kişisel imaj yönetimi konusunda da çalışanlarını ve yöneticilerini motive etmelidirler. Çalışmada bu temel öngörüler doğrultusunda önce imaj kavramı açıklığa kavuşturulacaktır. Bu kapsamda imajın ortaya çıkışı, fonksiyonları, türleri, imaj politikası ve transferi ve marka imajı incelenecektir. Ardından imaj yönetimi; süreci, kişisel ve örgütsel imaj yönetimi ve imaj yönetimi stratejileri ele alınacaktır.