NAKİT DÖNÜŞ SÜRESİ VE KARLILIK: BORSA İSTANBUL TİCARET ENDEKSİ’NDEKİ FİRMALAR ÜZERİNE EKONOMETRİK BİR ANALİZ - MEHMET APAN; MEHMET İSLAMOĞLU; ORHAN BOZKURT (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Bu çalışmada, Borsa İstanbul-Ticaret Endeksi’ndeki 12 firmanın nakit dönüş süresi ile aktif karlılığı arasındaki ilişkinin belirlenmesi için 2004-2018 dönem veri seti panel veri yöntemi ile analiz edilmiştir. Ampirik analizlerde nakit dönüş süresi ile aktif karlılık arasında anlamlı bir ilişki olmadığı, ancak aktif karlılığı ile kaldıraç arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca aktif karlılığı ile aktif toplamının logaritması arasında anlamlı bir ilişki bulunmadığı tespit edilmiştir.