MÜŞTERİ VATANDAŞLIK BAĞLAMINDA TARAFTAR TOKENLARI - SELDA FINDIKLI; EMİNE PINAR SAYGIN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
İlişkisel pazarlamanın güven ve bağlılığa dayanan temellerinde “Vatandaş Davranışı” ilişkinin davranış boyutu çıktılarında yer almaktadır. Pazarlamanın değişimi gerektiren ve zorlayan yapısında yıllar içerinde geçirdiği paradigma değişimlerinden hizmet baskın mantığın da göstergelerinden biri olan değerlerin birlikte yaratımı hususunda “Müşteri Vatandaş Davranışı” vurgulanması gereken önemli bir çalışma alanıdır. Bu konunun bağlılığın üst seviyelerde yaşandığı spor taraftarları açısından alınması müşteri vatandaş davranışındaki birçok boyutu barındırması açısından seçilmiştir. Özetle bu çalışmanın amacı pazarlamanın dijital değişiminde müşterisi ile birlikte değer yaratmasının yansımasını taraftar tokenları ile nasıl gerçekleştirdiğini ortaya koymaktır.