ALGILANAN YÖNETİCİ DESTEĞİ VE İŞTEN AYRILMA NİYETİ İLİŞKİSİNDE KARİYER TATMİNİNİN DÜZENLEYİCİ ROLÜ - EDİP SABAHATTİN METE; ALEV SÖKMEN; ALPTEKİN SÖKMEN (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Bu çalışmanın temel amacı algılanan yönetici desteği ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkide kariyer tatmininin düzenleyicilik etkisini incelemektir. Araştırma verileri anket yöntemiyle Ankara’da sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir özel işletmenin hemşire, hastabakıcı ve teknikerlerinden elde edilmiştir. 398 çalışanın katılımıyla veri toplama süreci tamamlanmıştır. Toplanan veriler SPSS 26 paket programı aracılığıyla korelasyon ve regresyon analizlerine tabi tutulmuştur. Analiz sonuçları algılanan yönetici desteği ile işten ayrılma niyeti arasında negatif yönlü anlamlı bir ilişki olduğunu ve kariyer tatmininin bu ilişkide düzenleyici bir değişken olarak rol oynadığını ortaya koymuştur. Diğer taraftan algılanan yönetici desteği ile kariyer tatmini arasında pozitif yönlü ve gene kariyer tatmini ile işten ayrılma niyeti arasında ise negatif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu elde edilen diğer sonuçlardır.