(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Teknolojik gelişmelerden sonra dijital çağ başladı ve bunun başlıca sonuçlarından bir tanesi de bilgisayar kullanımının ve tüketicilerin etkileşiminin artmasıdır. Bu yeniçağ ve sosyal medyanın kullanımının popülaritesinin artması ile birlikte Sosyal Medya Kuşağı olarak da tanımlanan ve C Kuşağı olarak adlandırılan bağlı tüketiciler ortaya çıkmıştır. Bu tüketiciler birbirleri ile bağlıdırlar ve bir ürün veya hizmet ile ilgili deneyimlerini paylaşmaktadırlar. Tüketiciler arasındaki bağın temel faktörü olan sosyal medya, C Kuşağının tüketim alışkanlıklarını şekillendirmektedir. Bugünlerde, sosyal medyanın kullanımından dolayı geleneksel tutundurma stratejileri geçtiğimiz yüzyıldaki kadar başarılı olamamaktadır. Bu çalışmada, dijital çağ, sosyal medya ve C Kuşağı kavramı tartışılmıştır. Bu çalışmanın amacı bu kavramların işletmelerin C Kuşağına yönelik tutundurma stratejilerini etkilemesi üzerine kavramsal bir tartışma ortaya koymaktır. Bu yazıda yeni kuşağın kapsamlı bir şekilde sunulması pazarlama araştırmacıları için faydalı olacaktır.