(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2018)
Sosyal medyanın bireyler tarafından yoğun olarak kullanılması kurumlarında sosyal medyada yer almasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Üniversiteler de hedef gruplarına ulaşmak ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya başlamışlardır. Bu çalışmada Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin sosyal medya etkililik düzeyleri ile öğrenci sayıları arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmanın temel varsayımı Türkiye’deki hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin sosyal medya etkililik düzeyi ile öğrenci sayıları arasında anlamlı bir ilişki olduğudur. Çalışmanın amacı ve temel varsayımı çerçevesinde geliştirilen hipotezler Pearson Korelasyon ve Regresyon Analizleri ile test edilmiştir. Çalışma, Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin sosyal medya etkililik düzeyinin ve sosyal medya etkililik düzeyi ile öğrenci sayıları arasındaki ilişkinin belirlenmesi açısından özgün bir değer taşımaktadır.