(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Bu çalışmada, kompulsif satın almanın paraya yönelik tutumlar, kredi kartı kullanımı ve algılanan finansal refah gibi finansal faktörler arasındaki ilişkileri incelenmektedir. Çalışmanın bulguları, algılanan finansal refah üzerinde güç-prestij boyutunun negatif ve anlamlı bir etkiye sahip olduğunu, kaygı, kompulsif satın alma ve kredi kartı kullanımının pozitif ve anlamlı bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Güç-prestij boyutu ve kredi kartı kullanımı kompulsif satın alma üzerinde pozitif ve anlamlı bir etkiye sahiptir. Saklama-zaman boyutu ise kredi kartı kullanımı üzerinde olumsuz ve anlamlı bir etkiye sahiptir. Geçmiş çalışmalardan farklı olarak, bu çalışma, genç Türk tüketiciler açısından algılanan finansal refah ile paraya yönelik tutumları, kredi kartı kullanımı ve kompolsif satın alımları birleştirmektedir.