(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Kazakistan’da günümüzde hızla değişen ekonomik koşullar ve yoğun rekabet ortamı işletmelerin pazarlama çabaları üzerinde daha dikkatli bir biçimde müşteri analizi yapmalarını gerektirmektedir. Bu çalışmada, Kazakistan’nın bölgelerinde (Kuzey, Güney, Doğu, Batı) yaşayan kadınların beyaz eşya satın alması sürecindeki rolü araştırılacaktır. Bu amaca yönelik olarak araştırmanın verileri anket yöntemi ile Kuzey Kazakistan, Güney Kazakistan, Doğu Kazakistan ve Batı Kazakistan’da oturan 396 Kazak kadınlardan toplanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) ve Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) kullanılarak yorumlanmıştır.