(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Kadınlar, bir toplumun ekonomik büyümesinde rol oynayan insan gücünün önemli bir parçasıdır. Ülkelerin çoğunda, kadınlar, işgücünde yetersiz bir şekilde temsil edilmektedir. Bu bağlamda, özellikle Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili eşitlik ve verimlilik, kapsayıcı ve eşit kalitede eğitim sağlamak, yaşam boyu öğrenme fırsatlarını teşvik etmek, cinsiyet eşitliğini sağlamak, tüm kadınları güçlendirmek, sürekli ekonomik büyümenin teşvik edilmesi politika oluşturma için istenen hedefler haline gelmiştir. Bu çalışmada kadın işgücüne katılım oranı ile ekonomik büyüme arasındaki U şekilli ilişkinin varlığı, Dünya Bankası’nın 1996 ile 2017 yılları arasındaki döneme ait verileri kullanılarak 48 yüksek gelirli ülkeler, 46 üst-orta gelirli ülkeler, 41 alt-orta gelirli ülkeler ve 27 düşük gelirli ülkeler için panel panel veri analizi ile incelenmektedir.