(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin sektör tercihleri üzerinde Kamu Hizmet Motivasyonunun (KHM) etkisini ve bu etkide özgeciliğin aracılık rolünü ortaya koymaktır. Araştırma beş adet İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 967 lisans öğrencisi üzerinde yapılmıştır. Araştırmanın verileri; kolayda örneklem yöntemiyle, online ve yüzyüze anket tekniği kullanılarak toplanmıştır. Toplanan verilerin analizinde, aracılık modellerinin çözümlenmesinde kullanılan ve SPSS ile birlikte çalışan PROCESS Makrosu kullanılmıştır. Çalışmada KHM’nin boyutlarından olan “Politikaya İlgi”nin bireylerin sektör tercihini etkilemediği; “merhamet”, “fedakarlık” ve “kamu yararına bağlılık” boyutlarının ise sektör tercihini etkilediği sonucuna ulaşılmştır. Ayrıca, bu etkide özgeci davranışın aracılık rolünün de anlamlı olduğu sonucuna varılmıştır.