(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Üniversiteler kuruldukları yörenin ekonomisine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Üniversitelerin temel fonksiyonları araştırma-geliştirme ve eğitim olmakla beraber bulundukları yörenin ekonomisini canlandırmakta ve bölgenin kalkınmasına yardımcı olmaktadır. Bu çalışma Kastamonu Üniversitesi’nin şehir ekonomisine yaptığı katkıyı incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın sonunda Kastamonu Üniversitesi’nin statik doğrudan, dolaylı ve uyarılmış gelir ve istihdam etkileri elde edilmiş ve üniversitenin şehir ekonomisi içindeki rolünün önemi anlaşılmıştır.