(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2019)
Bu çalışmanın amacı Avustralya’da geliştirilmiş olan sosyal hizmet mesleği etik ilkeleri, değerleri ve standartlarının genel olarak betimlenmesidir. Bu amaca yönelik olarak Avustralya Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (ASHUD) tarafından 2000-2018 yılları arasında yapılan çalıştay süreçleri sonunda geliştirilen ve yetkinleştirilen standartlar özet olarak sunulmuştur. Ayrıca, Avustralya’da etik, uygulama, denetim, okul sosyal hizmeti ve zihinsel sağlık alanında çalışan sosyal hizmet uzmanlarına yönelik standartlar mevcuttur. Avustralya yeterlik standartları çerçevesi konusunda genel bir resim çizebilmek amacıyla bu çalışmada sırasıyla öncelikle ASHUD tarafından geliştirilen Etik Kurallara, Uygulama Standartlarına, Okul Sosyal Hizmeti Uygulama Standartlarına, Zihinsel Sağlık Alanında Çalışan Sosyal Hizmet Uzmanlarına Yönelik Standartlara ve Denetim Standartlarına genel başlıklar halinde yer verilmiştir. Çalışma, ülke bazında sosyal hizmet standartlarının genel olarak profilini çizmesi açısından önemli katkılar sunmaktadır.