(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Varlık fiyatları kanalı içerisinde yer alan hisse senedi ve konut piyasaları, Türkiye ve dünya ekonomi tarihinde krizlerden oldukça etkilenmiş ve etkilemiştirler. Özellikte gelişmekte olan ülkelerde servet saklama aracı olarak görülen ve özel sektör yatırımlarının çoğunluğunu kapsayan arsa, emlak, konut piyasası ekonomik konjonktürden kolaylıkla etkilenmektedir. Yatırım aracı çeşitliliğinin az olması konutun yatırım aracına dönüşmesine, konut fiyatlarının artmasına ve konuta spekülatif bir yaklaşımla bakılmasına neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, parasal aktarım mekanizması içinde yer alan arsa, konut fiyatlarının ekonomi deki rolünün açıklanması, yaşanılan ekonomik krizlerin etkilerinin incelenmesi ve Türkiye de 2018 döviz krizi sonrası konut fiyatlarında meydana gelen değişimlerin etkilerinin incelenmesidir.