(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan sosyal medya araçları geleneksel olarak kurulan bağlantıların ötesinde sosyal ilişkiler kurulan ortamlar hâline gelmiştir. Bu ortamlarda ağın neresinde olduğunu bilemese de katılımcılar bir sosyal ağ kurmakta, bazen güçlü bazen de izole bir katılımcı olarak ağın bir parçası olmaktadır. Sosyal medyada çok farklı gruplar hemen hemen her gün ortaya çıkan kamusal tartışmalarda kendi görüşlerini ifade etmektedir. Özellikle Twitter mikroblog sitesi, karşıt grupların hemen her gün yeni bir konu başlığı etrafında karşı karşıya geldiği ve diyaloğa girdikleri bir platformdur. Bu yeni durum artan teknik imkân ve becerilerle ele alınınca sosyal bilimciler için de devasa bir veri denizi ortaya çıkarmıştır. Üretilen veri miktarı her geçen gün katlanarak artmaktadır ve eskiden veri peşinde koşup bulmaya çalışılırken artık bireysel imkânlarla hesaplanamayacak kadar çok verinin önümüzden akışına şahit olunmaktadır. Bu çalışmada Twitter’ın Dijital Sosyoloji bağlamında araştırmacılara sağladığı imkânlar dijital yöntemlerin ve Büyük Veri’nin imkân ve sınırlılıkları çerçevesinde tartışılmaktadır.