(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Bu çalışmanın amacı psikolojik sermayenin geri çekilme davranışı üzerindeki etkisinin incelenmesi ve bu ilişkide psikolojik sahiplenmenin aracı etkisi olup olmadığının araştırılmasıdır. Araştırmada Konya örnekleminde özel sektörde çalışan 557 katılımcıdan basit tesadüfi örnekleme yöntemi kullanılarak anket tekniği ile veri toplanmıştır. Araştırmada toplanan veriler SPSS 23 paket programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Araştırma hipotezlerine yönelik analizler Process Makro aracılığıyla test edilmiştir. Araştırma sonucunda psikolojik sermayenin psikolojik sahiplenme üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı bir etkisi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca çalışmada psikolojik sermayenin geri çekilme davranışı üzerinde negatif yönlü ve anlamlı bir etkisi olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Çalışma kapsamında psikolojik sermayenin geri çekilme davranışı üzerindeki etkisinde psikolojik sahiplenmenin aracı rolü olduğu belirlenmiştir.