(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Çalışma yaşamında en çok tartışılan konulardan biri iş kazası ve meslek hastalıklarıdır. Bu kapsamda iş kazası ile kadın istihdamı arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlayan çalışmada panel veri analizi yöntemi kullanılmıştır. Veri seti Avrupa Birliği üyesi ülkelerinden ortak veri setine sahip 14 ülke için 2000-2016 yıllarına ait iş kazası ve kadın istihdam oranı verilerinden oluşmaktadır. İş kazası ve kadın istihdamı arasındaki ilişkiye yönelik yapılan analize göre; iki değişken arasında pozitif yönlü bir ilişki söz konusu olmakla birlikte kadın istihdamı iş kazasını oldukça az düzeyde etkilemektedir.