(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2020)
Yüksek teknoloji yoğunluğu olan işletmelerin üretim ve ihracat potansiyellerinin yüksek olması ülke ekonomisi için de önem arz etmektedir. Özellikle Üniversitelere bağlı kurulmuş Teknokentlerde faaliyet gösteren işletmelerin çok büyük bir kısmının yüksek yoğunluklu teknoloji firmaları olduğu görülmektedir. Bu işletmelerin ürettiği mal ve hizmetlerin ihraç ürünü haline gelmesi Türkiye’nin dış ticaret açığının kapanması sürecinde ciddi düzeyde önem arz etmektedir. Bu işletmelerin yabancı pazarlara girişte, mevcut literatürün neresinde oldukları araştırılan bir konudur. Bu tür işletmelerin uluslararasılaşma sürecine başlama noktaları ve süreci nasıl sürdürdükleri bu araştırmanın da ana konusunu oluşturmaktadır.