(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Yaşanan S-400, FETÖ, PYD-YPG gibi başlıca ikili sorunlar iç politika ile dış politika anlayışı iç içe geçmiş bir ABD’de gerek yürütme gerekse yasama erkinin politika argümanı olarak göz önüne alınmaktadır. İkili ilişkiler değerlendirilirken yalnızca hükümetler değil yasama organları ve iç dinamikler de hesaba katılmalıdır. Bu sebeple iç politika ile dış politika argümanları incelenecek ve seçimlere de etkisi tartışılacaktır. Zira bu çalışmada iki ülke arasında yaşanan gelişmelerin önem derecesine dikkat edilerek geleceğe yaptığı etkinin tartışılması amaçlanmaktadır. Aynı alanda verilen çalışmaların kapsam açısından yeterli olmayışı araştırmaların konuya geliştirdiği bakış açısını sınırlı kılmaktadır. Bu bağlamda çalışma içinde yer alan verilerin yoruma açık bir şekilde bağlanması geleceğin kesin bir çerçeve ile okunmaması gerektiğini vurgulamaktadır.