(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Hastaneler, kendileri hakkındaki tüm kurumsal bilgileri hastalarına, hasta yakınlarına ve daha birçok paydaş gruplara web siteleri üzerinden sunmaktadır. Bu iletişim araçlarının doğru ve etkili bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı Ankara ilinde yer alan kamu hastaneleri ve özel hastanelerin web sitelerinin toplumla iletişimleri açısından incelenmesidir. Araştırma kapsamında toplam 77 adet web sitesi 6 başlık altında toplanan 51 kriter açısından nitel araştırma yöntemlerinden olan içerik analizi yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Veriler IBM SPSS Statistics Ver. 20 (IBM SPSS Statistics for Windows Version 20 Armonk, NY:IBM Corp) kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda hastanelerin web sitelerinde bazı özellikleri yeterince bulundururken bazılarına gereken önemi vermedikleri anlaşılmıştır. Özel hastanelerin web sitelerinde hastane tarihçesi ve görsellerine yeterince yer vermediği, duyurular köşesini ve sıkça sorulan soruları yeterince bulundurmadığı görülmüş, ayrıca kamu hastanelerinin web sitelerinde hastane sloganı, hekim özgeçmişleri bilgilerine yeterince yer vermediği, hem kamu hem de özel hastanelerin uluslararası hasta potansiyelinin yüksek olduğu bir şehirde dil seçeneğini yeterince bulundurmadığı saptanmıştır.