(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2021)
Bu çalışmada, Borsa İstanbul’da işlem gören elektrik gaz ve buhar şirketinin 2016-2019 dönemine ait finansal performansları çok amaçlı karar verme yöntemlerinden TOPSİS yöntemi ile incelenmiş ve elde edilen sonuçlara göre, firmalar sıralanmıştır. Firmalar analiz edilirken, finansal tablolardan elde edilen veriler kullanılmıştır. Analizde, mali tablolardan elde edilen oranlardan, likidite oranları, faaliyet oranları, finansal yapı oranları ve karlılık oranları kullanılmıştır. Elde edilen verilere göre 2016 yılında ""Ayen Enerji Anonim Şirketi"" en iyi performansı göstermiştir. 2017-2019 yılları arasında ise ""Akenerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi"" en iyi performansı göstererek en üst sırada yer almıştır. 2016 yılında ""Enerjisa Enerji Anonim Şirketi"" en düşük performansı göstermiştir. 2017 yılında ise “Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi”, 2018-2019 yılları arasında ""Aksa Enerji Üretim Anonim Şirketi’nin"" en düşük finansal performansa sahip olduğu gözlemlenmiştir.