(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2022)
TMS-2 Stoklar standardı maliyet yönteminde tam maliyet yerine normal maliyet yöntemini esas almaktadır. Bu çalışmanın amacı; atıl kapasiteyi hesaplamada son yıllarda önemli bir yönetim muhasebesi tekniği olarak ortaya çıkan Kaynak Tüketim Muhasebesi (KTM) yöntemini TMS-2 Stoklar standardı çerçevesinde incelemektir. Bu amaçla, bir üretim işletmesinde hem TMS-2 Stoklar standardının esas aldığı normal maliyet yöntemi hem de KTM yöntemi uygulanmıştır. Çalışma sonucuna göre, KTM yönteminin standardın öngördüğü şekilde atıl kapasite maliyetlerini doğru, güvenilir ve gerçeğe uygun olarak hesapladığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu nedenle, standartları uygulamak zorunda olan işletmeler için KTM yöntemi, kendi sistemleriyle kolay bir şekilde entegre edilebilir.