(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2022)
Tüketici istek ve ihtiyaçlarının teknolojideki gelişmelerle değişime uğraması sonucunda işletmelerin bu değişimlere uyum sağlayabilmek amacı ile dinamik olmaları gerekmektedir. İşletmelerin iş süreçlerini bu yeniliklere uyarlamaları ve bütün ürün ve hizmetlerinin ulaşılabilir olması nedeni ile rekabet avantajı yaratmak amacı ile kesintisiz hizmet verebilmek işletmelerin odağında olmaktadır. Tüm bu gelişmelerin sonucunda bütüncül kanal yönetimi ortaya çıkmıştır. Bu çalışmanın başlıca amacı işletmelerin dağıtım kanallarında benimsedikleri bütüncül kanal uygulamalarının önemine, müşteri deneyimine etkilerine literatür kapsamında ve işletmelerin pazarlama faaliyetleri çerçevesinde ele almaktır. Çalışma temel olarak literatür taraması ile bütüncül kanal yönetiminin nasıl kullanıldığı bilgisine değinilmesi sonucu bütüncül kanal deneyiminin önemini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.