(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2022)
Günümüzde yaşanan ekonomik krizleri iyi değerlendirebilen ve avantaja çevirebilen girişimciler, toplumsal ve ekonomik kalkınmada etkili bir rol oynamaktadır. Bu çalışmada, yerel yazındaki 01.01.2015-01.01.2021 tarihleri aralığında “Dergipark Akademik” veritabanında ulaşılan 736 girişimcilik makalesi bibliyometrik analiz dahilinde belirlenen “makalelerin yayınlandıkları yıllar, yazar sayıları, yazarların unvanları, yazarların bağlı bulundukları üniversiteler ve birimler, makalelerin yayınlandıkları dergiler ve bu dergilerin Tr Dizin Ulakbim indeksinde taranma durumları” kriterleri doğrultusunda incelenmiş ve bu makalelerin, özet kısımlarına içerik analizi uygulanarak “odaklanılan konular” listesi ortaya çıkarılmıştır. Bu doğrultuda makalelerin en çok 2018 yılında yayınlanmış oldukları, çoğunluklu olarak iki yazarlı ve Dr. Öğr. Üyesi akademik unvana sahip yazarlar tarafından yazılmış oldukları, yazarların çoğunluklu olarak Süleyman Demirel Üniversitesine ve birimler açısından da çoğunlukla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı oldukları ulaşılan dikkat çekici bulgulardandır. 736 makalenin, toplamda 323 farklı dergide yayınlanmış olduğu, bu dergilerden 2021 yılı itibariyle 132 tanesinin Tr Dizin Ulakbim indeksinde taranmakta olduğu ve en çok makalenin MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisinde yayınlanmış olduğu ulaşılan diğer bulgulardandır. Makalelerin özet kısımlarına yapılan içerik analizi ile ulaşılan “odaklanılan konular” listesinde ise makalelerin en çok “girişimcilik eğilimi” ve “kadın girişimciliği” konularına odaklanmış oldukları bulgulanmıştır.