(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Covid-19 salgını tüm insanlığın günlük yaşamını büyük ölçüde etkilemiştir. Karantinalar ve ekonomik durgunluklarla birlikte, pandemi ilan edildikten hemen sonra tüketicilerin davranışları değişmeye başlamıştır. Hava taşımacılığı sektörü, Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Bu çalışma, COVID-19 nedeniyle hava taşımacılığı endüstrisinde tüketici davranışlarındaki değişiklikleri belirlemek ve sınıflandırmak için yapılmıştır. Çalışmanın amaçı, literatürdeki boşlukları bulmak, bu konudaki araştırmalara kolay ve tek kaynaktan erişim sağlamak ve gelecekte olası COVID-19 benzeri vakalara hazırlıklı olmaktır. Bu amaçla, akademik veri tabanlarından COVID-19 nedeniyle hava taşımacılığında tüketici davranışlarındaki değişikliklere yönelik araştırmalar toplanmış, içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiş ve sistematik olarak sınıflandırılması çalışılmıştır. Bu çalışma, araştırmacıların, yöneticilerin ve tüketicilerin bu konudaki araştırmalara tek bir çalışmada ulaşmasını ve böylece hava taşımacılığı sektöründe meydana gelen tüketicilerin davranış değişikliklerinin pandemi öncesi, sırası ve sonrasında bir bütün olarak ele alınmasına olanak sağlamaktadır.