(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Bu araştırmanın amacı, örgütsel yalnızlık ile internet bağımlılığı ve işten sıkılma arasındaki ilişkide iş tatminin aracılık rolünü incelemektir. Araştırma kapsamında, çevrimiçi ve yüz yüze anket çalışması yapılmıştır. Araştırmaya Ankara’da faaliyet gösteren altı kamu kurumundan 360 personel katılmıştır. Verilerin analizi için SPSS 24 programı ile korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Yapılan analizlere göre örgütsel yalnızlık ve internet bağımlılığı ile örgütsel yalnızlık ve işten sıkılma arasında pozitif bir ilişki bulunmaktadır. Ayrıca regresyon analizleri ile iş tatminin örgütsel yalnızlık ile internet bağımlığı arasında aracılık etkisinin olmadığı ve iş tatminin örgütsel yalnızlık ile işten sıkılma arasında kısmi aracı etkiye sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Başka bir ifade ile iş tatminindeki artış örgütsel yalnızlığın internet bağımlılığı üzerindeki etkisini etkilememektedir. Ancak iş tatminindeki artış örgütsel yalnızlığın işten sıkılma üzerindeki etkisini kısmen azaltmaktadır. Bu çalışma, işyerinde başkaları ile kaliteli ilişkiler kuramayan çalışanların iş tatmininin arttırılması durumunda internet bağımlılığının etkilenmeyeceğini ancak işten sıkılma düzeyinin kısmen azalacağını göstermiştir.