(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Toplumsal cinsiyet hayatımızın en uç noktalarında yer alan bir olgu olarak bakım emeği konusunda da karşımıza çıkmaktadır. Ev içi emek (yani bakım emeği) ve kamusal alanda verilen bakım emeği hem benzer işler olmakta hem de birbirini karşılayan kavramlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araştırmanın amacı bakıcı personellerin verdikleri bakım emeklerinin toplumsal cinsiyet yönünden analizini yapmaktır. Yapılan bu araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmış olup verilerin toplanması için yarı-yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Verilerin değerlendirilmesi için içerik analizine başvurulmuştur. 16 bakıcı personel ile yapılan araştırmanın sonucunda kadın katılımcıların erkek katılımcılardan daha fazla tükendikleri ve cinsiyetlerinin bu duruma etki ettiği saptanmıştır.