(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Enflasyon serilerinde sıklıkla incelenmiş olan mevsimsellik olgusu finansal kesim tarafından belirlenen ve enflasyon ile ilişkili olan faiz düzeyi konusunda literatürde mevsimsellik çalışmasına rastlanmamıştır. Çalışmanın bulguları Türkiye için incelenen sekiz faiz oranı değişkeninde 2001:01-2023:05 döneminde düzeyde ve volatilitede mevsimselliğin olduğunu göstermektedir. Volatilitedeki mevsimselliğin alternatif spesifikasyonunda da benzer bulgular elde edilmektedir.