(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
KOVİD-19 salgını sırasında, tedarik zinciri ve özellikle lojistik firmaları risklere karşı daha kırılgan olarak nitelendirilebilir ve bu firmalar teknolojiyi kullanarak firmalarının dayanıklılıklarının korumaya ve geliştirmeye çalışmaktadırlar. Buna bağlı olarak bu çalışmanın amacı, tedarik zincirleri bağlamında ve daha spesifik olarak lojistik organizasyonlarında teknoloji ve dayanıklılık araştırmalarının nasıl yürütüldüğünün bir analizini yapmaktır. Konuyla ilgili geniş bir literatür taraması yapılacaktır. Buna bağlı olarak, bu çalışmanın amacı, literatür taraması yaparak lojistik endüstrisindeki mevcut teknoloji ve dayanıklılık bilgi açığını ortaya koymaktır. Çalışmamızda literatürdeki mevcut çalışmalar, öncelikle literatür tarama, orijinal araştırma (temel odağı ve/veya anahtar değişkenleri teknoloji ve dayanıklılık olan ve olmayan) ve önerilen çerçeveler olmak üzere üçe ayrılmıştır. Bu süreçte literatür dilbilimsel açıdan incelenmiştir. Bu bağlamda bu çalışmada, R Data Mining yazılımı tarafından gerçekleştirilen metin madenciliği analizlerinden yararlanmakta ve analiz sonuçları kelime bulutu tekniği ile gösterilmektedir. Gelecekteki araştırmalar ve uygulamalar için bir yol haritası sağladığı için araştırmacıların ve yöneticilerin karar verme yeteneklerini artırma potansiyeline sahiptir.