(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2023)
Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve dijital dönüşüm ve beraberinde getirdiği birçok yeni inovasyon alanının ortaya çıkması yükseköğretim sistemlerinde yürütülen eğitimlerin tartışılır hale gelmesine neden olmuştur. Bu tartışma “Geleceğin Meslekleri” kavramı altında ele alınmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Yükseköğretim Kurumu’nun “Geleceğin Meslekleri Projesi”nin Türk yükseköğretim sistemine yönelik olarak belirlediği hedeflerin, stratejik yol haritasının ve uluslararası planlarla etkileşiminin incelenerek spesifik olarak muhasebe eğitimine yansımalarının ele alınmasıdır. Çalışma nitel araştırma tekniklerinden içerik analizi ile yürütülmüştür. Araştırmada dokümanların incelenmesi aracılığıyla çevresel veriler ve yürütülen süreçlerle ilgili veriler toplanmıştır. Çalışma kapsamında yaşanan dönüşümün muhasebe eğitimine etkileri dikkate alınarak geleneksel muhasebe eğitimini desteklemesi amaçlanan bir uygulama önerisi sunulmaktadır.