(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2024)
Expo organizasyonları, şehirler ve tüm paydaşları için önemli bir süreci içermektedir. Bu çalışmada Hatay Expo 2021 örneği üzerinden kadın kooperatiflerinin Expo organizasyonlarına olan motivasyonları ve etkileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırmanın amacı, kadın kooperatiflerinin Expo sürecindeki beklentilerini ve Expo’nun onların pazarlama stratejilerine olan etkilerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda hem nitel hem de nicel veri toplama yöntemleri kullanılmıştır. Nitel analizler için odak grup görüşmeleri ve yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Nicel veriler ise web tabanlı anket aracılığıyla elde edilmiştir. Çalışma sonuçlarına bakıldığında; Expo süresince Hatay’ın varolan potansiyelinin ortaya çıkarılarak değerlendirildiği ancak katılımcıların beklentilerinin tam olarak karşılanamadığı görülmektedir. Gelecekteki Expo organizasyonlarının daha etkili hale getirilmesi ve kadın kooperatiflerinin beklentilerinin daha iyi yönetilmesi için öneriler sunulmuştur.