(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2024)
Dünya tarihinde görülmüş en büyük krizlerden biri olarak kabul edilen COVID-19 krizi; tüm insanlığı, sağlık, sosyal yaşam, ekonomi ve eğitim başlıkları açısından etkilemiştir. Türkiye’de virüs görüldükten sonra eğitim ve öğretim faaliyetleri online eğitim şeklinde devam etmiştir. Bu zaman diliminde özel eğitim kurumları, bireysel ve toplumsal açıdan oldukça önemli bir misyon yüklenmişlerdir. Bu süreçte özel okulların müşteri memnuniyeti oluşturmalarında pazarlama iletişim unsurlarının önemli bir katkısı olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada COVID-19 pandemi sürecinde özel okullar örneği üzerinden bütünleşik pazarlama iletişim unsurlarının müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda Bursa ilindeki 389 özel okul velisine kolayda örnekleme kullanılarak elektronik posta ile ortamda ulaşılmış ve anket uygulaması ile veriler toplanmıştır. Elde edilen bulgular sonucunda reklam çalışmaları, tanıtım faaliyetleri, halkla ilişkiler, uzaktan eğitim süreci ve yüz yüze eğitim süreci ile cinsiyet, yaş, eğitim durumu ve çocuk sayısı arasında anlamlı bir farklılık olduğu belirlenmiştir. Ayrıca bütünleşik pazarlama iletişimi unsurlarının okuldan memnuniyet üzerinde anlamlı etkisi belirlenmiştir.