(untitled) (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2025)
Bu çalışmanın amacı, teknostres ile iş tatmini arasındaki ilişkiyi incelemek ve bu ilişkide algılanan örgütsel desteğin düzenleyici rolü olup olmadığını ortaya koymaktır. Veriler Ankara’da orta öğretim seviyesindeki okullarda görevli 255 öğretmenden anket uygulamasıyla elde edilmiştir. Değişkenler arasındaki ilişkiler ve etkileri korelâsyon ve regresyon analizleri ile tespit edilmiş, ölçeklere doğrulayıcı faktör analizi uygulanmış, güvenirlik ve geçerlilik testleri yapılmıştır. Ayrıca, algılanan örgütsel desteğin düzenleyicilik rolü SPSS Process Macro uygulaması ile incelenmiştir. Bulgular, teknostresin iş tatminini negatif yönde etkilediğini ve algılanan örgütsel desteğin teknostres ve iş tatmini arasındaki ilişkide düzenleyici etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu çerçevede, araştırmanın literatürdeki boşluğu dolduran en özgün bulgusu, teknostres ile iş tatmini arasındaki ilişkide algılanan örgütsel desteğin düzenleyici etkisinin bulunduğuna ilişkindir.