YEREL YÖNETİMLERİN ÜYE OLDUKLARI ULUSLARARASI KURULUŞLAR ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ” (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2016)
Küreselleşme ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde; ekonomik, siyasal ve sosyal yapının sınırlar ötesi bir hareketlilikle tüm ülkelerin ve kentlerin birbirlerini etkilediği süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Kentlerin ve yerel yönetimlerin bu süreçte daha çok ön plana çıkmaya başlamasının sonucu olarak demokrasinin ve halkın katılımının sağlandığı birinci yönetim basamağı olarak değerlendirilen yerel yönetimler uluslararası konjonktürde yer alan gelişmelere ayak uydurmak, küresel dünya ile eklemlenebilmek ve daha sağlıklı politikalar geliştirebilmek amacıyla uluslararası düzeyde çeşitli ağlar ve organizasyonlar içinde işbirliği içine girmişlerdir. Bu bağlamda çalışmanın amacı Türkiye’de yerel yönetimlerin üye oldukları uluslararası kuruluşların, yerel yönetimlere hangi açılardan katkı sağladığının Ankara Büyükşehir Belediyesi özelinde analiz edilmesidir.
Keywords: Yerel Yönetimler; Uluslararası Kuruluşlar; Ankara Büyükşehir Belediyesi