SOSYAL HİZMET VE ÇEVRE: EKOSOSYAL YAKLAŞIM (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Özet: Bu makale sosyal hizmet, ekopsikoloji ve ekofeminizm ekseninde insanların doğayla etkileşimine vurgu yapan ekososyal yaklaşım üzerinde durmaktadır. Sosyal hizmetin ekosistem yaklaşımı insanın doğal dünya ile ilişkisi “çevresi içinde birey” görüşüyle desteklenerek tekrar gözden geçirilmiştir. Kadınlar ve doğa üzerindeki baskıya dikkat çeken ekofeminizme vurgu yaparak bir bütün olarak gezegenle etkileşimi güçlendiren güncel  görüşlerden faydalanmaktadır. Sosyal hizmetin ekosistem yaklaşımıyla beraber ilişkisel kültür kuramının güçlendirme ve empati kavramlarını doğayı anlamak ve gezegenle bağlantıda olmak için kullanır. Sonuç olarak ekososyal yaklaşım, tüm sosyal hizmet uygulama düzeylerinde çevresel sürdürebilirliği arttırmanın bir yolu olarak ele alınmıştır.
Keywords: çevresi içinde birey; ekososyal yaklaşım; sosyal hizmet; ecopsikoloji; ekofeminizm.