GEÇMİŞTEN YENİ BİR KAVRAM: YEŞİL (EKO) GİRİŞİMCİLİK (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Son yıllarda, çevre ve çevre ile ilgili meseleler, girişimciler ve araştırmacılar tarafından eskisinden çok daha önemli görülmektedir. Bugün, çevreye verdikleri zarardan dolayı petrol ve katı yakıt kullanımı giderek azalmaktadır. Tüm bu zararlı ve ekonomik olmayan faktörlerin yerine, artık daha temiz ve daha az zararlı hatta tamamen zararsız çözümler bulunmakta ve yeşili ve çevreyi koruyabilmek için genellikle yenilenebilir enerji kaynakları önem kazanmaktadır. Bu tür kaynak ve çözümlere, girişimcilerin talebi ve ilgisi de her geçen gün giderek artmaktadır. Bu sayede, adına yeşil girişimcilik denen ve birçok girişimci tarafından ilgi gören yeni bir girişimcilik türü ortaya çıkmıştır.Yeşil girişimcilik, çevresel bozulmaları önlemeye yardımcı olacak unsurlardan biridir. Yeşil girişimciler, çevreyi kendileri için bir fırsat olarak görürler ve toplum refahını artırmak adına çevresel faaliyetlerde bulunurlar. Yeşil girişimciler ve yeşil aktiviteler, daha temiz ve daha yeşil bir dünya için bugünün değişen dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmada, yeşil girişimcilik ile ilgili tanımlar verilmekte, yeşil girişimciliğin önemi vurgulanmakta, bununla birlikte yeşil girişimciliği etkileyen ve engelleyen faktörler üzerinde durulmaktadır.
Keywords: Çevre; Girişimci; Girişimcilik; Yeşil Girişimcilik; Ekogirişimcilik