İSTANBUL İLİ SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFLERİNİN YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Türkiye’de deniz ve içsu kaynaklarının bulunduğu 68 İlde örgütlenmiş 552 su ürünleri kooperatifi ve 30.817 balıkçı ortağı bulunmaktadır. İstanbul 48 birim kooperatif ve dört bine yakın balıkçı ortağıyla ülke genelinde öncü konumdadır. İstanbul’da Marmara Denizi, Karadeniz ve İstanbul Boğazı’na kıyısı olan 21 ilçede su ürünleri kooperatifi faaliyet göstermektedir. En fazla kooperatif ve ortak sayısı Sarıyer ilçesinde, en az balıkçı ortağın olduğu kooperatif ise Maltepe ilçesindedir.
Keywords: Balıkçılık; İstanbul; Kooperatifçilik; Örgütlenme; Su Ürünleri Kooperatifi