TÜKETİCİLERİN PERAKENDE MARKALARINA BAKIŞI: KOOPERATİF MARKA ÖRNEĞİ (Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 2017)
Perakendecinin adını taşıyan ve perakendeci tarafından özel olarak yaratılan perakende markaları birçok ürün çeşidi için kullanılabilmektedir. Ortak ekonomik, sosyal ve kültürel istek ve ihtiyaçlara sahip bir oluşum olan  kooperatif markalar ise  belli bir ürün alanında faaliyet göstermektedir. Geniş kapsamlı marka kullanımını en uygun şekilde değerlendirmekte olan perakende markaları ve gelişmekte olan kooperatif markaları tüketicilerin satın alma kararlarını ve bu kararları etkileyen faktörleri bilmeleri ve stratejik hamlelerini bu doğrultuda atmaları gerekmektedir. Bilgilerin ve fikirlerin hızla yayıldığı günümüzde tüketicilerin marka algıları çevrelerinde bulunan birçok faktörden etkilenmektedir. Bu faktörlerin doğru analizi markalara atılacak yeni adımlar için yol gösterecek ve doğru konumlandırma kriterlerine ilişkin bilgileri gözler önüne serecektir. Bu nedenle marka stratejileri kararları alınırken tüketicilerin analizi önem kazanmaktadır.
Keywords: Perakende Markası; Kooperatif Markası